在東涌,想一家人去吃自助餐,就只能去酒店吃,否則就要勞斯動眾,全家出動去荃灣了😭⋯⋯今日有新發現,原來在東堤商場都有一家西式自助餐的餐廳!食物仲要好有誠意!Buffet 枱有三邊,食物種類好多。最最最吸引的就是即場切嘅牛扒啦! 我來到時剛剛切到中間,是最嫩滑的部份(心心眼)。我食得濃味,最喜歡就是可以自己淋燒汁,可以鋪滿牛扒上~牛扒軟滑無渣,邊位的脂肪都已經烤香了,吃上去香香的牛味!而最最最有誠意的,一定是意式雲吞了❤️❤️。在超市買一包意式雲呑都要半百了,這兒是任食的! 很少見有自助餐會有意式雲吞,拿了一個試試。配上鮮蕃茄醬的意式雲吞不覺飽滯,配上豬肉餡更令人想再吃多件。Cold cut 有煙三文魚,肉質肥美。還有莎樂美腸,一吃莎樂美腸,就想配一杯靚白酒~餐湯今天是蕃茄湯,質感濃厚,沙沙的很漿口,味道清新。還有super food 藜麥,營養價值甚高的藜麥是很多健康飲食人士嘅受歡迎食物之一。呢度還要配上另一super food 紅菜頭,隨了顏色吸引,真係好似去咗外國開嘅餐廳咁。甜品有芝士蛋糕和精緻的啫哩杯。芝士蛋糕夠滑夠重身,很喜歡吃。呢度唔會太迫,環境比較安靜,坐得好舒服。小朋友食飽飽

Buffet 枱有三邊,食物種類好多。

牛扒軟滑無渣,邊位的脂肪都已經烤香了,吃上去香香的牛味!

Cold cut 有煙三文魚,肉質肥美。

還有莎樂美腸,一吃莎樂美腸,就想配一杯靚白酒~

餐湯今天是蕃茄湯,質感濃厚,沙沙的很漿口,味道清新。

呢度唔會太迫,環境比較安靜,坐得好舒服。小朋友食飽飽去咗餐廳門口嘅空地度玩,等佢放完電回家又過一天。

2019-05-01