2021-03-04
琴日早放工,呢幾日睇新聞都心情低落就上去米珠連網搵下D優質小店幫襯下平衡下心理。老二花廳一直都ON MY LIST,不過疫情前都一直難BOOK位,琴晚打電話去問下居然有位,就即刻同男友上去啦。雖然店舖在舊唐樓,但一打開門卻是別有洞天。裝潢一如網上的圖片一樣,很有個性。店舖不大但樓底高,唔會俾人有壓迫感。有露台位,吧位,同埋我琴晚坐既靚靚矮枱位。MENU食物不算多,意粉果D都係得三款,我反而被小食吸引。見有忌廉蟹餅,芝士魚柳等等,就叫左個小食拼盤。之後見MENU推介燒春雞,就叫一份(半隻)試下。燒春雞係拼薯角,見小食拼盤又係有薯角,就膽粗粗問下靚女侍應可唔可以轉其中一份做薯條XDDD靚女即刻幫我問廚房,無問題!!飲品到先,朱古力外表不錯,可惜奶味OVER左,得好少朱古力味。LIME SODA,不過不失~欣賞杯野不會過甜。等左15-20分鐘左右,春雞同小食拼盤到!!廚師很貼心,兩款食物一齊上,等我地可以一次過享用所有食物。春雞熱辣辣,皮脆肉嫩,有驚喜!! 雞皮仲搽左蜜糖,好好味!!! 雖然唔算好大隻,但配菜既沙律菜、薯條同D黑松露沙律醬 (送埋醬好好)份量都OK,而且好味。小食拼盤有忌廉蟹
靚女即刻幫我問廚房,無問題!!
LIME SODA,不過不失~欣賞杯野不會過甜。
小食拼盤有忌廉蟹餅、芝士魚柳、雞翼同埋薯角。份量都幾多~雞翼同薯角好味,食得出係新鮮煎同炸,唔係煮左好耐果D。可能廚房太忙,蟹餅同芝士魚柳就未熱曬,入面係凍的。同左靚女侍應講,佢即刻幫我拎番成盤去廚房。
等左20分鐘左右,靚女拎番出黎。廚師從新俾過曬D蟹餅同芝士魚柳我地。因為本身我地都拎走左2件,以為會得番剩低的。好有人情味呀!!!果刻好感動!!
熱辣辣既忌廉蟹餅同芝士魚柳好好味!!炸皮唔厚,脆卜卜。魚柳唔係一夾就鬆,幾有口感。忌廉蟹餅夠味,唔會淡淡的。
不過小食拼盤剩係送茄汁,如果可以送埋他他醬或者其他醬配番蟹餅同芝士魚柳就更加好啦! 因為我地用黑松露沙律醬點芝士魚柳食更加好味。
提供咁好服務同埋咁好味既食物都不收加一!!! 唯有TIPS俾多少少啦!!係值得的
開心好味滿意的一頓晚餐!!