2011-06-27 28 瀏覽
有親戚約在此午飯,故在此用餐。服務因為我們五個人,侍應生主動查詢"蜜汁烤雙方"(本來只有四份)是否需要加至五份,好。環境一般餐廳咁,ok啦。食品四喜烤麩 ~ 烤麩係手撕,但係太大,而且有小小"油膉"味。油炆筍 ~ 筍都炆得入味,筍身都爽,但偏鹹。ok啦。素鵝 ~ 脆,入口不油,好。酸辣湯 ~ 都算足料,但酸辣均不足,可能係"就"香港人口味。芝麻餅 ~ 其中一面佈滿芝麻,炸得香脆,加豆板醬就好正,但係比較油。蔥油餅 ~ 都香脆,唔錯。回鍋肉 ~ 普普通通啦。蔥爆牛肉 ~ 比較多油,冬菇咬落有小小怪味,應該係冬菇"浸"太耐。菜飯 ~ 不油,有菜香,而且滿滿一大碗,好正。蜜汁烤雙方 ~ 火腿比較甜,嗰包夠熱及鬆軟,炸腐皮都脆,蓮子好鬆化,一定唔係罐頭貨,以桂花糖燴之,可惜蓮子未入味,亦因火腿比較甜,缺少鹹鮮味,所以未合格。砂鍋雲吞雞 ~ 雞足一隻,但係因為係雪雞,冇乜味,嗰湯都係冇味比較差,雲吞餡加咗紅蘿蔔,有啲怪。叫咗太多食物,冇試小籠包/拉麵/甜品。因為親戚請,唔知幾多錢,相信唔會太貴。總結,可以做得更好。
有親戚約在此午飯,故在此用餐。

一般餐廳咁,ok啦。

食品
四喜烤麩 ~ 烤麩係手撕,但係太大,而且有小小"油膉"味。

油炆筍 ~ 筍都炆得入味,筍身都爽,但偏鹹。ok啦。
素鵝 ~ 脆,入口不油,好。

蔥油餅 ~ 都香脆,唔錯。
回鍋肉 ~ 普普通通啦。

菜飯 ~ 不油,有菜香,而且滿滿一大碗,好正。

叫咗太多食物,冇試小籠包/拉麵/甜品
因為親戚請,唔知幾多錢,相信唔會太貴。
總結,可以做得更好。

2011-06-26
其他