如果選一樣最喜愛既孤精餐,米線一定係我首選,有好幾間米線我都會經常食,貴香園就係其中一間,而鍾意貴香園其中一個最大原因就係班阿姐就算幾忙都好,都唔會黑面或冇耐性,叫做質素中上亦算有服務既一間,其他幾間都好食但要睇人臉色或被追趕或躺著也中X吧,如果你睇唔開真係隨時背脊骨落,哈哈,但我化左所以冇野,如果你係米線愛好者應該明我講咩既!言歸正傳,我係好食得辣既,但貴香園反而我只會食中/大中,因為試過大辣d湯就會太濃,辣味蓋過左香味,中/中上就岩岩好。今次選左酸辣小鍋米線,配料選肥牛、菜心走九走芽多青,一上台碗米線係熱到出煙,食小鍋米線一定係食現煮,而且貴香園d湯同米線我覺得係有“融合”到,米線有吸到湯既味,肉碎酸菜係一齊煮,次次我都飲左8成既湯但冇口渴,證明貴香園算冇咩味精,但大部分配料好明顯係先預備好,煮好左米線再放上去,呢方面係有點失色既,因為有時配料唔係好夠熱。環境方面其實就少少迫既,但選擇得食米線多數都食完就走,冇咩大問題,衞生我覺得算唔錯,起碼有膠筒笠住d筷子,間鋪都起碼10幾年,少少殘舊係正常。最欣賞收銀果個阿姐,睇場派籌做到冇停,但佢點辛苦點忙都好客氣,想開開心心食碗高質米線,貴

言歸正傳,我係好食得辣既,但貴香園反而我只會食中/大中,因為試過大辣d湯就會太濃,辣味蓋過左香味,中/中上就岩岩好。今次選左酸辣小鍋米線,配料選肥牛、菜心走九走芽多青,一上台碗米線係熱到出煙,食小鍋米線一定係食現煮,而且貴香園d湯同米線我覺得係有“融合”到,米線有吸到湯既味,肉碎酸菜係一齊煮,次次我都飲左8成既湯但冇口渴,證明貴香園算冇咩味精,但大部分配料好明顯係先預備好,煮好左米線再放上去,呢方面係有點失色既,因為有時配料唔係好夠熱。環境方面其實就少少迫既,但選擇得食米線多數都食完就走,冇咩大問題,衞生我覺得算唔錯,起碼有膠筒笠住d筷子,間鋪都起碼10幾年,少少殘舊係正常。最欣賞收銀果個阿姐,睇場派籌做到冇停,但佢點辛苦點忙都好客氣,想開開心心食碗高質米線,貴香園係首選!
2021-11-19