2014-06-11 2298 瀏覽
又係同班朋友仔出動搵食既時間~ 雞煲, 豬骨煲, 牛腩煲食得太多, 食左都唔會推介.今次呢個鵝煲真係值得介紹比大家~ 鵝煲個味道幾濃(似柱侯醬+磨豉醬既味道)帶微甜我地5個人, 鵝煲係一個例牌既, 冇分大細, 一煲係1/4隻~ 另加一份掌奕就係大煲, 掌奕炆得好淋, 好入味叫左份肥鵝腸, 老闆仲過嚟教我地點整先好食 (另外會跟一碗鵝煲既醬, 因為加左鵝腸會有水份, 之後會淡左, 所以跟埋碗醬~ 正~手切肥牛肉, 都可以既~ 我就覺得比較細碟........菜肉餃~ 細細粒, 味道唔錯.蝦滑~ 爽口鮮味豬肺~ 整得好乾淨又夠身, 加落去都幾好食~條絲立刺身, 不覺不失, 可以最後我地嗌左, 1個烏冬, 1個公仔麵~ 吸晒D汁, 正到爆炸另外我地有飲少少啤酒~ 5個人, $230/人其實唔算食好多野, 如果真係要食, $230應該唔得~
招牌肥鵝煲
絲立刺身
手切肥牛肉, 都可以既~ 我就覺得比較細碟........
菜肉餃~ 細細粒, 味道唔錯.
蝦滑~ 爽口鮮味
豬肺~ 整得好乾淨又夠身, 加落去都幾好食~
條絲立刺身, 不覺不失, 可以
另外我地有飲少少啤酒~ 5個人, $230/人
其實唔算食好多野, 如果真係要食, $230應該唔得~
題外話/補充資料: 老闆招呼好好, 會問我地岩唔岩食, 個鵝煲真係好味~ 其實仲有雞煲, 不過人太少冇機會試, 味道真係做得唔錯, 係份量比較細少少~ 一定會再嚟食~ 讚 ^__^ 小店地方唔算大, 建議最好訂位~
2014-06-07
招牌肥鵝煲