我本身去緊另一間想試嘅餐廳👣,喺街行行吓又見到呢間「峇峇娘惹」,突然又有啲想食咖央多士🥪,二話不說入去坐低,係一間有啲茶記Feel嘅馬拉菜。結論:女人就係善變㗎啦🤫~————————————————👅豬扒滲滲喇沙($56)👍🏻滲滲即係油麵加米粉,兩種麵一粗一幼,口感幾特別。椰香濃度適中🥥,食落口腔有陣陣辣感,香茅豬扒乾乾地,有預先切開少少易啲咬,其餘配菜有芽菜、炸豆卜同魚片頭👅 馬來拼盤($56)🔸咖喱配油酥餅:咖喱係有餘韻嘅辣🍛,油酥餅較薄,無咁一層層手抓餅咁酥脆🔸素菜春卷:包住椰菜同紅蘿蔔等,爽口清新🔸香茅骨:條狀嘅香茅炸豬肉條🔸香茅雞翼:又係同雞肉好夾嘅香茅味,厚肉咬落幾爽👅班蘭咖央多士($28)👎🏻 兩片包多士中間,夾住薄薄一層嘅咖央,食咖央多就係想多醬,明顯呢份唔係好夠醬,邊位都無醬,同食淨包無分別🥲,而且咖央有香氣又唔夠重味,多士要烘得再脆啲👅凍馬拉拉茶 (+$10)🔸 拉茶唔係好似拉茶,即係唔太甜同泡唔夠綿密,似普通奶茶多啲———————————————— 🚩總結:有更好的馬來西亞菜選擇🇲🇾———————————————— 🌟注意:另收加一服務費—————————————

————————————————
👅豬扒滲滲喇沙($56)

👅 馬來拼盤($56)
🔸素菜春卷:包住椰菜同紅蘿蔔等,爽口清新
🔸香茅骨:條狀嘅香茅炸豬肉條
🔸香茅雞翼:又係同雞肉好夾嘅香茅味,厚肉咬落幾爽

👅班蘭咖央多士($28)

👅凍馬拉拉茶 (+$10)
🚩總結:有更好的馬來西亞菜選擇🇲🇾
🌟注意:另收加一服務費