2016-08-25 3824 瀏覽
慶祝同事生日食飯有人推介話呢間平民法國餐廳幫襯過話好味又見OPEN RICE 呢度D 人都讚多, 抱住滿心期望食呢個LUNCH咁去餐廳在一座唐樓既樓上一入門見D 枱都排得好密下前菜有鵝肝, 沙律同湯任揀一我揀左湯, 係磨菇湯, 食得出D 菇碎, 幾好味D 法式小包望上去好硬, 食落去其實好軟熟, 呢2樣都幾對路main course 叫左肉眼扒, 五成熟一來over cooked, 二來件扒本身麻麻地, 有d 鞋, 仲有個sauce 好咸, 係堅咸果隻見佢有咖啡機, 餐飲叫左coffee .... 嗯, 好啖 ... 應該係d 豆豆麻麻地service 同環境都好令人失望下可能樓底矮既關係, D 枱又擺得密, 成個環境都幾應聲同唶, 好似去左茶樓一枱八人叫餐飲, 最估唔到係D 野飲到時, 係就咁放晒係枱, 要我地自己分我以為自己去左茶餐廳添$100 左右一位LUNCH, 係灣仔應該仲有好多其他選擇
慶祝同事生日食飯

有人推介話呢間平民法國餐廳幫襯過話好味

餐廳在一座唐樓既樓上

一入門見D 枱都排得好密下

前菜有鵝肝, 沙律同湯任揀一

我揀左湯, 係磨菇湯, 食得出D 菇碎, 幾好味

main course 叫左肉眼扒, 五成熟

service 同環境都好令人失望下

我以為自己去左茶餐廳添