我對杏仁一直情有獨鍾,源自於細個經常飲到一位姨姨現磨既杏仁糊,自此愛上其獨特香氣,一直等待有更多杏仁甜品既出現。而最近我係IG見到呢間主打杏仁既糖水店,二話不說就黎試試!白x湖水綠色既簡約裝修風格,天花板掛起束束吊燈,幾浪漫。坐位充裕,因為下午時分去所以岩岩好包場,但臨走時候就開始愈來愈多人。除左杏仁,餐牌仲有好多唔同款式,雙皮奶、燕窩都係人氣之選,仲有桃膠、燉奶等等,好養生~杏仁迷必吃首選 — 杏仁茶吸吸系列,杏仁每日新鮮現磨,仲有幾款口味揀,即刻要嗌番杯!椰皇桃膠燉雙皮奶,非常足料,好夠奶香味得黎又食到椰子味,燉奶軟滑,配上桃膠增加口感,香甜又美味!芒果奶昔雙皮奶,味道酸酸甜甜,帶有三種口感,雙皮奶同樣細滑。呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸,見係夏天就揀左杯芒果x杏仁茶,杏仁茶清香配上酸甜芒果,整個感覺意外地夾,裡面仲有煙韌既小丸子同芒果粒,口感十足!有時飲奶茶,不如飲一杯杏仁茶,健康又養顏~
自此愛上其獨特香氣,一直等待有更多杏仁甜品既出現。
而最近我係IG見到呢間主打杏仁既糖水店,二話不說就黎試試!
白x湖水綠色既簡約裝修風格,天花板掛起束束吊燈,幾浪漫。