2018-04-15
香港咁多人,星期日想搵個地方好好傾下行程,去各大商場都無乜可能。一路都有去試下觀塘工廠區既樓上cafe,但原來好多星期日都休息,喺openrice上面搵到呢間廿一由八。Cafe食野既地方只有一部分,其他位置放滿左木做既傢俬,另一邊係木工studio,真係有人喺度整緊木工。Idea真係好創新,而且環境又寧靜又舒服。食物方面選擇唔算多,我地叫左軟殻蟹意粉同埋菠菜雞肉墨西哥餅。呢個係set lunch,包沙律同埋餐飲。意粉煮得剛剛好,係我鐘意仲有少少硬,有少少咬口既,配上一整隻炸軟殻蟹,賣相好吸引,但隻蟹食落有啲腥,有啲美中不足。菠菜雞肉墨西哥餅,餅皮焗到好脆好香口,入面既芝士溶化,連同菠菜雞肉,仲有蕃茄,一啖咬落口,好夾好配合,好味。飲品方面我地加錢叫左latte同cappuccino ,沖得都好好飲。另外佢仲有甜品蛋糕,下次再試啦。成日都好羨慕韓國呀台灣呀既cafe好靚,所以超級支持香港都可以開多啲高質既cafe!!
食物方面選擇唔算多,我地叫左軟殻蟹意粉同埋