2024-01-02
Lamees 估唔到土瓜環會有間咁有特色既地中海菜間餐廳裝修好似地中海一帶小鎮入面既家庭式餐館咁,坐位有室內室外可以揀,室內好有情調好舒服!今次第一次係香港食地中海菜,試下啲好少食既野鷹嘴豆泥 ($90)Hummos 可以話係我favourite! 鷹嘴豆打到好滑,加左大量橄欖油,好香好濃,超級鍾意!西班牙八爪魚 ($150)煮得非常之嫩,唔會韌但有咬口,個source 係蒜蓉,檸檬同橄欖油,好開胃!跟住係好新奇既羊蛋蛋 ($160)無諗過個texture 係咁,固體,有啲似帶子,佢煎香左,陣油香有啲似煎鵝肝,唔膻野兔脾配米飯 ($220)食落似雞脾但肉質結實啲,不過唔會乾,幾好味,米係中東長條米,再加左啲好似米粉,口感幾得意甜品~ Kanafeh ($105)外面係酥皮碎,裏面係芝士,切開會有拉絲芝士,好有驚喜,唔會太甜,係全晚既highlight!
估唔到土瓜環會有間咁有特色既地中海菜
今次第一次係香港食地中海菜,試下啲好少食既野
鷹嘴豆泥 ($90)
西班牙八爪魚 ($150)
跟住係好新奇既羊蛋蛋 ($160)
野兔脾配米飯 ($220)
甜品~ Kanafeh ($105)