2023-04-07
呢晚到左中環嘅西餐廳Feast Oyster Bar 吃豐富嘅晚餐~餐廳裝潢有格調,座位寬敞,而且枱與枱之間有相當距離,唔怕傾計嘈親隔離~真係從未試過咁抵嘅價錢可以食到咁高質嘅日本生蠔和好飲嘅白酒,絕對唔係十蚊蠔嗰啲質素,白酒仲要成支上喎!$298就有一打生蠔同一支白酒喇~ 大家要把握呢個promotion啊~日本蠔【真牡蠣】非常新鮮,鮮甜肥美有海水味~服務員也很細心,會不時為我地湛酒~食物很精緻而且質素很好,但價錢並不算貴,性價比高~【黎麥籽沙律】黎麥籽配多款蔬菜和蕃茄,十分健康,蔬菜十分新鮮,吃後有飽肚感,加入黑醋很美味啊~【溫泉蛋卡邦尼闊條麵配巴馬火腿乾】好惹味,溫泉蛋令闊條麵入口更順滑,同巴馬火腿乾一齊食,提升層次感~甜品點左【apple crumble】,熱辣辣、香噴噴,聞到好香濃嘅蘋果味,面頭灑上糖份,食落唔會酸,更易入口~ 配埋雲尼拿雪糕一齊食,冰火交溶,為是晚寫上圓滿的句號~
日本蠔【真牡蠣】非常新鮮,鮮甜肥美有海水味~
服務員也很細心,會不時為我地湛酒~
食物很精緻而且質素很好,但價錢並不算貴,性價比高~