2018-11-01 609 瀏覽
尖沙咀有唔同嘅食肆林立,我同朋友今日就去咗一間小店,打算食西餐。佢嘅門口都好型格架入到去,光線暗暗的,都幾有格調。坐位有cushion等等,坐得舒服,同朋友傾計都好寫意我哋頭盤叫咗慢煮雞胸肉牛油果藜麥沙律,其他仲有烤龍蝦意大利飯,煎三文魚柳,薯條配黑松露醬,同埋甜品豆乳芝士杯▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🔸慢煮雞胸肉牛油果藜麥沙律一嚟到見到,勁大碟!佢嘅藜麥都有好多!慢煮雞肉果然同其他白烚雞肉唔同,肉嫩好多,唔會鞋sap sap牛油果配埋藜麥,質感好夾,因為牛油果好香好淋,配埋藜麥嘅咬口,入口好有層次。🔸薯條配黑松露醬薯條熱辣辣,炸得好脆。佢嘅黑松露醬好香,作為前菜小食,真係食唔停口。🔸烤龍蝦意大利飯好足料!龍蝦好大隻!都幾多肉架!意大利飯都煮得適中,唔會好淋或者太硬意大利飯有少少番茄係入面,酸酸地,好開胃!🔸煎三文魚柳其實似係三文魚扒!佢好厚,三文魚嘅皮煎得好脆,好好味雖然佢好厚,但係都煎得好好,熟嘅程度係外面同裏面都幾平均!加埋有少少芒果茸,令到煎三文魚添上左一啲特色👍🏻🔸豆乳芝士杯雖然叫左多道餸,其實我同朋友已經食得好飽,但係食甜品係第二個胃呀嘛!呢個豆乳芝士杯,唔太甜幾好咼!而一入

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
慢煮雞胸牛油果藜麥沙律

🔸慢煮雞胸肉牛油果藜麥沙律
一嚟到見到,勁大碟!佢嘅藜麥都有好多!
薯條配黑松露醬

🔸薯條配黑松露醬
烤龍蝦意大利飯

🔸烤龍蝦意大利飯
好足料!龍蝦好大隻!都幾多肉架!
意大利飯都煮得適中,唔會好淋或者太硬
意大利飯有少少番茄係入面,酸酸地,好開胃!
三文魚扒

🔸煎三文魚柳
其實似係三文魚扒!佢好厚,三文魚嘅皮煎得好脆,好好味
豆乳芝士杯

🔸豆乳芝士杯
!呢個豆乳芝士杯,唔太甜幾好咼!而一入口,真係好滑,滑到好似吉士咁!
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
呢一間小店,入面嘅菜式都幾精緻,而且有格調又坐得舒服,同朋友嚟傾吓計都已經好享受,亦都好適合大夥兒坐低食個飯傾吓計
2018-10-28
慢煮雞胸牛油果藜麥沙律