港島收工之後同男朋友去soho區食個dinner,揀咗呢間moodie wine & dine.Main點咗一個西班牙海鮮炒飯,另外一個pasta.講下味道先,西班牙海鮮炒飯有大蝦、青口各三隻,另外仲有魷魚圈。海鮮都算新鮮,飯底係蕃茄味配上特色醬汁,加埋檸檬汁感覺更清新。意大利米嘅飯底有別於其他香米,有咬口、水準正常發揮。另外雞胸長通粉反而驚艷到我,推介大家一試。長通粉醬汁好creamy,面頭灑滿芝士碎同香料。雞胸份量都好足夠,有肉汁唔鞋唔韌。最後食埋甜品。今次食咗焦糖crème brûlée. 蛋味濃稠,面頭夠焦香焦脆。見到有apple crumble都好吸引。可惜食到呢度已經飽咗,留待下次再試。

Main點咗一個西班牙海鮮炒飯,另外一個pasta.