2021-05-24 116 瀏覽
去附近探朋友問佢有咩推介餐廳,佢就介紹左呢間。雖然有黎開呢一頭但真係唔知呢度一樓竟然開左間咁靚既餐廳。入到去就見到好大既西式水吧位同露天座位位置,好可惜今晚太熱,如果唔係一定會坐出面好好嘆吓。一坐低唔理三七廿一叫左飲品先,實在太熱。見有draft beer真係好興奮,點知一黎到...嘩勁大杯!叫完野食,好快就黎左餐前麵包,估唔到係正宗歐式麵包再配埋香草牛油,有香草同果實既味道因為我同Fd都唔太餓,只係叫左一個主菜:台灣風味牛肉千層麵。叫果陣真係唔知台灣風味會係點,諗住試一試啦。黎到熱辣辣似係岩岩焗起,仲好香,但麵諗唔到係咩味,直到試左啖先知,原來係台灣牛肉麵既口味,好香既花椒,加埋蕃茄既甜味同微微既辣,真心好食!唔肚餓都差啲自己食左成個。甜品就叫左道焙茶芝士蛋糕同Fd一齊share,雖然唔大但都好夠,本身個蛋糕唔係太甜,加埋個焙茶醬就岩岩好,個賣相冇想像中咁靚但係好食既。心滿意足既一餐,同Fd 吹水食飯又一晚。

台灣風味牛肉千層麵

焙茶芝士蛋糕

心滿意足既一餐,同Fd 吹水食飯又一晚。
台灣風味牛肉千層麵
焙茶芝士蛋糕