2024-10-28 926 瀏覽
有格調的工廈餐廳🤓同事生日,Lunch就同同事一齊過黎食野慶生,間餐廳裝潢幾靚,場中間有個月亮燈幾特別,環境都簡潔大方,飯枱都大張,坐係到食野傾計都舒服🥰我地叫左幾個lunch set,我叫左Relish醬油漬蛋黃大蝦卡邦尼手工意粉,同事叫左西班牙黑毛豬梅頭扒伴炒野菜、香茅慢煮三文魚柳蟹籽支豆南瓜蓉意大利飯同XO醬蒜香野菌海鮮炒扁意粉。我都試左少少同事既lunch set,全部都好豐富,味道好夾。我既前菜叫左沙律,沙律有啲沙律菜同藜麥加醋汁,好開胃,同事就叫左餐湯,南瓜湯幾濃郁Relish醬油漬蛋黃大蝦卡邦尼手工意粉手工意粉食得出好香既蛋黃味,卡邦尼醬汁濃厚,個醬油漬蛋黃有啲驚喜,食到一半我將醬油漬蛋黃撈埋意粉食,醬油蛋黃令個意粉鮮味昇華左,大蝦肉質緊緻彈牙香茅慢煮三文魚柳蟹籽支豆南瓜蓉意大利飯同事既意大利飯既汁煮得岩岩好,唔太乾唔太水,好有南瓜香甜味,但個三文魚無煎香,因為無皮所以少左啲魚皮既油脂香味,但三文魚岩岩好熟,一啲都唔鞋西班牙黑毛豬梅頭扒伴炒野菜同事叫左個梅頭扒,有成3大舊,好厚實,面頭煎得好香,入面都仲有肉汁,無豬蘇味,配埋啲野菜食岩岩好。XO醬蒜香野菌海鮮炒扁意粉同事呢
有格調的工廈餐廳🤓

同事生日,Lunch就同同事一齊過黎食野慶生,
間餐廳裝潢幾靚,場中間有個月亮燈幾特別,
環境都簡潔大方,飯枱都大張,坐係到食野傾計都舒服🥰

前菜沙律

XO醬蒜香野菌海鮮炒扁意粉
同事呢個扁意粉十分足料,有幾隻蝦,青口同帆立貝同大量意粉,我試左個意粉有少少XO醬既辣,但好香蒜味,成個意粉連埋配菜食味道好豐富

玄米茶
呢間係一間好有心創作食物既餐廳,食物新鮮,仲落足料煮你食,值得黎試!☺️
2024-10-21
午餐