2011-11-24 262 瀏覽
又係團購作祟,晌年初透過團購,以$99購買$180 Kosmo Wellness Café嘅現金儲值卡,晌指定期限內到指定分店換取儲值卡就得喇,而且因為係一張儲值卡,基本上無時限,用幾多扣幾多。而且,知道依間店子一向以供應健康有機無添加食物為主,相信食得更安心。再者,張卡仲當係會員卡咁用,買任何嘢都有九折,感覺係抵上抵,又唔使急住去食。不過,張卡袋咗晌身好耐,近排先走去食。事緣同個老友下午參加咗啲活動,但要到三點先開始,所以依家點幾鐘嚟Kosmo食啲嘢打打底之餘,晌度吹吓水攝時間。今個晏晝,人客較少,揀坐二樓梳化位。老友要杯有機豆奶配三文治,我就揀咗杯雜果汁加盒飯。龍蝦牛油果三文治 $23 + Soy avocado regular $32一份其實得半件,感覺都幾貴,如果買兩份就$42,平幾蚊。友人覺得餡料唔係好多,龍蝦肉可能得幾粒仔,大部份都係生菜,燈籠椒…等配料,醬汁太多令到個麵包濕漉漉,唔係太好食,佢話仲要咗兩份添,唉!而嗰杯牛油果有機豆奶仲令友人失望,因為友人好鍾意食牛油果,但杯嘢只有豆奶味,牛油果味無掟企。Masala Chicken Rice $43 + Kosmo Fig
,又唔使急住去食。不過,張卡袋咗晌身好耐,近排先走去食。

二樓近窗小圓枱座位
二樓較入梳化椅座位
龍蝦牛油果三文治 $23
+ Soy avocado regular $32

,佢話仲要咗兩份添,唉!
Kosmo Fighter(前), Soy avocado(後)
Masala Chicken Rice $43
+ Kosmo Fighter regular $28
好鍾意馬沙拉嗰朕印度咖喱香,所以先揀依個飯。個飯由凍櫃交去收銀,佢哋會幫你翻叮整熱,再送到去你個位。唔好睇盒飯細細,原來都幾夠份量。米飯除咗白米,仲加入紅糙米,又有啲黃薑飯
,撈埋啲馬沙拉汁,米飯富咖喱香,佢仲有一小兜乳酪青瓜醬跟盒飯,加埋再撈勻,味道仲豐富啲添
。而餸料除有馬沙拉雞,仲有車厘茄同烤青瓜片,幾樣嘢都幾好多,咖喱很有香料味,唔單薄,雞肉唔嚡。
至於杯雜果汁係由蘋果、芒果、檸檬、薑打成,薑味主導,味道帶辣帶酸,其他蘋果味、芒果味欠奉,而且有半杯係泡,感覺好搵笨
Masala Chicken Rice
加埋啲乳酪青瓜醬,正!
P.S. 消費係$145,但折咗就$130.5,不過,因為係團購,按比例計番,依餐實際用咗$72左右!
用餐優惠
團購