2018-11-15
早兩日係我同男友拍拖三周年!🥰呢鋪威啦可以攞正牌屈佢陪我食火鍋~😈😈(肥佬怕熱,平時我想打只會比人拒絕-.-)呢間野開左大半年,我係為左可以試下親手剪有機鮮菇而來-3-😈✂️😈✂️·店員好主動招待,會介紹下有咩特色野,點餐紙都整得好用心,所有食物隔離都有建議淥幾耐,牛類仲有詳細介紹,邊啲係嫩D、邊啲係味道濃D之類,幾細心!👍🏻👍🏻. 鴛鴦湯底重慶麻辣HKD108 & 松茸鍋HKD108山長水遠黎到🤣當然點都要試哂兩大特色湯底,所以揀左鴛鴦鍋,尤其係松茸湯我係第一次見,店員仲介紹可以先飲下個湯、之後再淥野食,咁有自信真係要一試啦,真係無味精而且好鮮甜,仲好有菇香味。😋🥣.碼頭至尊牛肉拼盤(半份) HKD248懶人表示,叫拼盤唔洗揀來揀去咁煩,乜都有得試下。😛呢個拼盤已經包含曬手切肥牛、牛腩頭、牛胸爽、五花腱、牛舌同埋牛肉粒🐮🐄🐮🐄擺盤好靚而且好新鮮❤️無加調味,可以食到牛既原汁原味。我最中意就係牛胸爽,比一般牛肉肉質爽口,而且唔油膩。👍🏻.綜合滑類拼盤 HKD158蝦滑拼鯪魚滑,仲整成兩個大心心❤️❤️好鬼Sweet咁🤣蝦滑超彈牙岩哂我,鯪魚滑都彈架~不過我係蝦滑控嘛😌.手工芝士墨魚丸(半份) H
(肥佬怕熱,平時我想打只會比人拒絕-.-)
鴛鴦湯底
重慶麻辣HKD108 & 松茸鍋HKD108
山長水遠黎到🤣當然點都要試哂兩大特色湯底,所以揀左鴛鴦鍋,
碼頭至尊牛肉拼盤(半份) HKD248
手切肥牛、牛腩頭、牛胸爽、五花腱、牛舌同埋牛肉粒🐮🐄🐮🐄
綜合滑類拼盤 HKD158
蝦滑拼鯪魚滑,仲整成兩個大心心❤️❤️好鬼Sweet咁🤣
蝦滑超彈牙岩哂我,鯪魚滑都彈架~不過我係蝦滑控嘛😌
手工芝士墨魚丸(半份) HKD68
四大粒放係球拍形木板度,勁似打波!🏓🏓
不過我地掛住談心💏四粒野淥到爆開左,啲芝士漏出來都未知😭😭
手工制大大粒,亦都打得好彈好爽口,不過淥到爆左所以試唔真佢個芝士味~Sad~😢
有機鮮活松香菇 HKD88
店員話係獨家供應,其他地方無架!
咁家陣啫係要我一定試啦!我剪你!😈✂️😈✂️
大大個,上面超級多松香菇,就算大多人一齊食都夠分,我地仲要得兩個人😆👍🏻
菇身無平時啲冬菇咁厚身,不過就食佢有機同埋即剪即淥啦~
淥一陣就好快食到,唔算好爽但真係好鮮!
放返去松茸湯度淥會好啲,擺重慶湯會比啲蓋過左啲鮮味。
粟米🌽唐生菜🥬手工拉麵🍜
無乜特別野,不過店主比個篩子你隔開D麵黎淥,唔洗淥完又要慢慢搵返D麵。
呢間野啲服務真係幾貼心。❤️