3K
2018-02-24 58 瀏覽
新年過後,不想再食中餐,今曰轉換一下胃口食西式。平時搭車經過第三街街口己發現一間既係酒吧又係餐廳的食肆,遠處望去還見到有露天座位,今日就去試下。門口位置擺放了各式各樣的手工啤酒,原來happy hour買一送一添,可惜我對啤酒敏感,要不然我會試試味道。不想麻煩點了套餐,頭盤可選沙律或湯。今日是紅菜頭藜麥沙律 ,我是藜麥忠實fans,當然諗都唔使諗揀佢啦。醋汁恰到好處不會過多,整個沙律好清新好健康。烤安格斯肉眼扒,要求的六成熟剛好,軟腍又保持到肉汁,肉味香濃。靈魂莫過於醬汁,用了紅酒餚製,跟牛肉非常夾味,滋味喔!套餐只要加多$28就會有時曰甜品。紐約芝士蛋糕,質感是綿綿的不是硬的那種,芝味香濃,我最鐘意佢面層有部份混入藍莓茸、 味道醒胃另整體不會太甜膩。原以為酒吧只有各式酒是最了得,但原來咖啡也不錯噢!苦澀帶甘,香濃醇厚,讃!

2018-02-23