2024-12-22
收工去左位置好方便的日式居酒屋Room 3, 裝修由門面到餐廳內都好靚,Date Night Dinner for 2, 飲品Ananas Epice, 青檸味既Vodka,配菠蘿、檸檬、柚子但係又帶點辣,感覺清新。Emperore, 我個人口味好鍾意依杯Cocktail, 味道非常之有層次,有威士忌、苦艾酒、阿瑪雷托力嬌酒、法國麗葉開胃酒、朱古力味苦精酒,全部都係唔同既酒,竟然可以夾埋同一杯,好有驚喜,大讚!仲要用個發光盒做擺設來打卡,好有心思的Signature cocktails.小食有吉列蠔,炸得好脆又無腥味、迷你蟹王蟹肉高夫撻,蟹肉份量好多又好有鮮味。串燒有孜然黑豚腩,燒得剛好,肉質好嫰、西班牙黑豚玉子燒,味道好夾而且層次豐富、雞翼釀鮑魚,第一次食到依個組合,原來可以咁搭配,鮑魚仲要煮得好入味同淋、海膽帆立貝,依個真係最佳組合,好美味!主食有北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵,食落好多重味道,有辣味又有唔熟悉既魷魚肝汁,偏向惹味,再配合返松葉蟹伴意大利麵,好刺激到胃口!火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷,又有海膽,大滿足!最後甜品有自家製紅豆布丁同菠蘿焦糖燒,都係有水準!
最後甜品有自家製紅豆布丁同菠蘿焦糖燒,都係有水準!