2023-04-04
上年同朋友食過尖沙咀黑木亭嘅分店,個啤酒杯冷麵真係令我印象深刻。原來總店就喺天后清得街,一直近在咫尺都冇留意!今日即同屋企人去食個2.30pm late lunch 先! 《 青紅蘋果是蟹子沙律 💲98 》先嚟一個清新健康嘅沙律開開胃,蘋果甜唔會好酸,仲有蟹柳肉同蟹子,加上沙律醬惹味。《火炙左口魚邊卷 💲148 》一碟有6卷。左口魚邊火炙過有油香,中間卷有甜蛋同青瓜,層部就放有三文魚籽同魚籽帶出微微咸鮮香,整體味道夠,我無蘸醬都覺得夠味~《 流水熔岩蛋三文魚飯 💲69 》熟三文魚好有脂香又嫩滑,啲飯吸咗啲魚脂好香,加埋流水熔岩蛋同啲沙律醬,香滑又提味。跟麵豉湯及漬物。《 黑松露忌廉湯烏冬配吉列豬扒 💲98 》個吉列豬扒有驚喜,吉列皮香脆唔油又夠薄,豬扒肉好爽嫩又有肉汁,炸得火喉好好。黑松露忌廉湯底幾香濃,烏冬彈牙掛湯好味。《 北海道士多啤梨牛乳乳酸 💲28 》酸酸甜甜好減膩,仲有士多啤梨乾添。《 蜜桃烏龍紅茶 💲38 》熊仔冰好可愛~整體冰凍微甜,十分解渴,正適合開始熱嘅天氣。
上年同朋友食過尖沙咀黑木亭嘅分店,個啤酒杯冷麵真係令我印象深刻。 原來總店就喺天后清得街,一直近在咫尺都冇留意!今日即同屋企人去食個2.30pm late lunch 先!
《 青紅蘋果是蟹子沙律 💲98 》
《火炙左口魚邊卷 💲148 》
《 流水熔岩蛋三文魚飯 💲69 》
《 黑松露忌廉湯烏冬配吉列豬扒 💲98 》
黑松露忌廉湯底幾香濃,烏冬彈牙掛湯好味。
《 北海道士多啤梨牛乳乳酸 💲28 》
酸酸甜甜好減膩,仲有士多啤梨乾添。
《 蜜桃烏龍紅茶 💲38 》
熊仔冰好可愛~整體冰凍微甜,十分解渴,正適合開始熱嘅天氣。