2017-09-27 223 瀏覽
星期日出街食飯面對最大嘅問題就係人多,是日約左兩個朋友食飯,想搵個靜靜地、坐得舒服嘅地方,睇過評語話呢度唔錯,所以就揀左呢度。地方寬闊舒適,而且都幾多位, 加上我地六點鐘就人座,客人唔算好多,咁我地四個就點左小食、咖喱蝦、菜、春雞,整體質素都好好。小食拼盤:咩都有啲,蝦餅、春卷、蝦片、雞翼,叫拼盤適合多人分享,味道都唔錯,最緊要夠新鮮,即時做起。灼魷魚 : 魷魚  白灼,配合豉油wasabi,估唔到既保留左魷魚嘅鮮味,又食落完全唔韌,仲要有優惠價88蚊就食到原隻魷魚!燒春雞:由於係春雞,份量唔會過多,四個人分享剛好。雞雖然係燒成,但都保持嫩滑度,而且用醃料製成,雞肉都好入味。椰菜苗:好鐘意食椰菜苗,因為平時唔多機會食到。馬拉盞炒得夠惹味,個人認為都有少少辣。咖喱蝦:蝦有六隻,188 蚊以泰國菜而言都差唔多。咖喱汁味道香濃,而且都幾澎湃,如果點個包或者薄餅正。大蝦都好彈牙,入面仲有金瓜、薯仔等,我地都食清光。鮮果汁:見到有水耕菜、水果鮮榨果汁,我都二話不說點左,即場用便攜式榨汁機榨,又新鮮又健康。我仲自己親手整,哈哈。阿華田:大量阿華田粉灑喺面頭,適合鐘意香濃阿華田嘅朋友,甜度適中。菠蘿

菠蘿沙冰:原個菠蘿上,造型吸引,味道天然,清涼解喝。
椰汁紅豆冰:不過不失。

環境又舒服、服務都很好,我地對食物都好滿意~
2017-09-24