2018-07-16
朋友介紹這間法國餐廳食物水準好高,但價錢便宜所以就專誠來這裏試一試。今天天氣不是很好下着大雨,好彩到金鐘站時已經停雨,步行大約8分鐘就看見,餐廳外貎有種法國小店色彩。入到餐廳服務人員好細心介紹這裡的食物。首先來個生薑檸檬吞拿魚頭盤, 賣相已經很吸引 吞拿魚配搭秘製檸檬汁魚味突出,頭盤好醒胃。跟住上兩個熱盤燒黑毛豬, 黑毛豬肉燒得好香濃惹味, 還配有薯蓉薯菜整體好滿足豐富。另一個新鮮青口配薯條, 青口非常新鮮嫩滑細細隻但肉質好鮮甜配搭 蕃茄洋蔥汁煮,清新可口, 薯條鬆脆配他們的特製蒜蓉蛋黃醬好好味喎。order main course 可以加$30side dish, 我哋揀咗沙律菜調配個柚子汁好清新, 份量亦不少最後梗係要試下這裡地道的甜薄餅, 薄餅煙韌配搭焦糖同雪糕香蕉口感 好夾完全唔會覺得甜膩。臨走時發現他們做緊午餐promotion十二點前order有15% discount, 要第一時間通知朋友先因為他上次是食 lunch, 現在有discount更加超值
入到餐廳服務人員好細心介紹這裡的食物。