2005-06-09 14 瀏覽
阿姐決定打完波o黎食,佢仲一早book了位,不過去到一個人都冇。拉麵選擇不算太多,我o地四個人叫了兩碗拉麵、及5款小食。先o黎係炒雜菜,這個不是有什麼特別。煎餃子,size幾大隻,煎得唔會好油又唔會太乾,味道唔錯幾有肉汁。燒魚餅-味道似獅子狗卷;日式燒買-味道怪怪的,有d似廣東式的鵪鶉蛋燒買。仲有一款係待應小姐推介的,她話係當日先推出,連名都未有。果然冇介紹錯,外脆內軟,初時以為有薯仔做材料,一咬落口好香牛油薯蓉口感,後經她介紹原來係用粟米、忌廉、牛油等材料炸成。食完後她還問我o地意見,仲笑說幫道小食改番個名。拉麵方面幸好共叫兩碗,因為份量唔小。麻辣拉麵-湯底唔夠麻辣,我估佢思意的麻辣係指面頭加了D麻辣肉碎,其實唔係麻辣,沒有麻的感動,只有少許辣味。叉燒拉麵-這個叉燒唔錯,唔會太薄冇晒口感。雖然我唔多鐘意食拉麵,但係是我近期食拉麵中,最有水準的一間。而我本人只得一樣唔鐘意的,就是得麥茶飲,冇得揀綠茶。
拉麵選擇不算太多,我o地四個人叫了兩碗拉麵、及5款小食。
拉麵方面幸好共叫兩碗,因為份量唔小。
而我本人只得一樣唔鐘意的,就是得麥茶飲,冇得揀綠茶。