2016-02-09 652 瀏覽
放工後同同事食個簡單晚飯,同事想食泰式野,就揀左呢間位置非常便利既越泰,食完可以即閃嘛。店員服務一流,兩條麻甩食乜都冇所謂,就問下有咩好介紹,介紹得詳盡仔細,一於點佢推介既菜式:香茅浸蜆湯底有一陣淡淡既香茅味,仲有一絲絲既洋蔥,d蜆好大隻,瓶口細多少少就放唔入d蜆,由於大隻,好有口感,而且好鮮甜,完全冇腥味,果然係推介菜式。河內香茅燒春雞嘩,原隻燒春雞上,上既時侯仲出緊煙,熱辣辣,外表金黃香脆,一撕開隻脾,仲多煙出,而且肉汁流哂出黎,未食已經覺得好正,一入口,好嫩滑,又好有雞味,醃料不太濃味,更能突顯雞既嫩滑同肉味,特別從越南運過黎既果然係唔同d~馬拉盞拉通菜估唔到冬天都有通菜,仲驚會好老,但係一d都唔老,仲好嫩㖭,嫩到忍唔住問職員點解冬天都有咁鮮嫩既通菜,原來通菜係喺泰國入貨,所以一年四季都咁鮮嫩,而且馬拉盞好香,炒到好有鍋氣,正~ 新鮮椰靑食越泰菜點少得飲番個青,鮮甜椰汁,好fresh~~ 食材專程遠道入貨,而且質素高,更能突出食物鮮嫩~

香茅浸蜆

河內香茅燒春雞

馬拉盞拉通菜
新鮮椰靑
食越泰菜點少得飲番個青,鮮甜椰汁,好fresh~~
食材專程遠道入貨,而且質素高,更能突出食物鮮嫩~