2024-04-26 49 瀏覽
棋子燒鵝地址:旺角道34號地舖人氣高企的燒鵝店!!呢間棋哥燒鵝平時揸車經過都見到大排長龍,成日都好想食!今次終於俾我有機會過黎試吓佢馳名已久既燒鵝!!如果要堂食,要等半個鐘以上,所以我決定一於外賣😊😍不過等外賣,都要等一段時間,因為都多人叫外賣😋但好東西是值得等待既!我就叫咗半隻燒鵝返去加餸😋半隻燒鵝 $250棋哥燒鵝的燒鵝絕對是燒鵝界的佼佼者。外皮金黃酥脆,入口即化,散發著誘人的香氣。肉質鮮嫩多汁,帶著濃郁的燒烤香味,每一口都覺得好正!而且大大份,每舊肉既鵝皮同鵝肉都分佈得好靚,真係唔知佢如何做到!鵝皮脆而不膩,細膩的口感令人陶醉。搭配著鵝肉的豐富油脂,口感更加豐潤。此外,燒鵝的烤製技巧獨到,肉質細緻均勻,口感極佳。無論是外觀還是口感,棋哥燒鵝都非常出色😋真係絕對值得試一試,真心推介!
棋子燒鵝
地址:旺角道34號地舖