2018-04-18 142 瀏覽
平時陪女朋友放工食飯個陣都會係銅鑼灣附近搵野食,今次就輪到佢俾意見我有咩好推介啦⊙ω⊙見到呢間茶記人流都好多,幾乎都可以話係座無虛席。黎到女朋友既主場,就當然要聽佢支笛啦,反正佢點咩好食都應該無錯架啦。佢一下子就話要食扒餐同黃袍叉燒飯,咁我就想食魚香茄子煲㊣皇袍叉燒飯一盤叉燒飯上有一大舊既滑蛋,外表非常吸引,金黃色既蛋黃撞上鮮紅色的叉燒,絕對係成功贏得我既眼球。⊙¤⊙ 味道方道,滑蛋口感夠奶滑,叉燒肉質又夠嫩口,將叉燒夾上滑蛋去食,口感絕對一讚。⊙※⊙扒餐【黑椒汁 牛扒&豬扒】呢個扒餐就係女友大人既首名推薦,雖然只係點左牛扒同豬扒,同仲隨餐送左好多配菜,有雞翼,又有午餐肉,仲有薯菜,同埋一啲菜,所以真係好鬼大分量,講真一碟扒餐俾兩個女仔都已經夠晒皮。 雖然分量有咁多,但肉質都唔差,扒都叫做嫩口,所以食落都叫做相當滿足。魚香茄子煲幾乎去到每一間既茶記我都一定會去點個魚香茄子煲去食,只要煮得夠熱夠酸甜就一定會好食。不過,呢間茶記既煲絕對唔止水平,非常之好食,令到我同女朋友食足3碗飯,味道又惹味又口胃,非常出色!@@
佢一下子就話要食扒餐同黃袍叉燒飯,咁我就想食魚香茄子煲㊣

皇袍叉燒飯

扒餐【黑椒汁 牛扒&豬扒】