2015-09-14 630 瀏覽
澳海城搵食一d都唔難, 由於選擇太多, 真係十五十六! 去邊間好? 最終和朋友 行了一個圈, 決定試吓呢間越南菜.外面裝修都可以, 只是坐位與坐位之間非常的窄, 如果身形較胖, 是根本無法逼進來的.套餐我點了香茅豬扒飯 + 粉皮, 朋友點了河內生牛河+沙律.食牛專家的朋友看見端上的生牛河, 他還沒開口我已問, e…. 你不是點了生牛肉咩, 點解好似係熟牛肉嘅….. 他笑了一笑, 就吃了兩口, 相信我也不用多說了, 因為他臉上已掛了一個「失望」二字, 看來他點了一個 「港式生牛河」!看我的香茅豬扒也不錯, 味道也剛剛好, 粉皮及沙律和其他越南菜的做法也大同小異! 不置好評, 也沒有劣評, 只能給中評!咖啡很香,朋友當然說ok, 如果連呢樣唔得,怕啫好快關門大吉lu! 我們兩個人都一致認為最出色係d食物夠熱, 正因如此, 商店該考慮如何保持生牛肉的鮮味, 並不是變成熟牛肉, 這要下下功夫啊!我個人認為最值得一讚是牛油雞翼, 夠脆夠香, 但如果牛油香味能鎖在肉質上, 那就perfect! 而朋友就厭皮沾得太厚粉, 我就覺得接受到!最後, 希望該店不要用過多調味品(雖然我不感肯定有沒有味精),

最後, 希望該店不要用過多調味品(雖然我不感肯定有沒有味精), 但我和朋友光顧完後都一直口乾!

如果用咁嘅價錢,我只可以話你知你係來食裝修ga 咋!以口乾嘅程度來說,我應該唔會再來光顧!
2015-09-12
5 分鐘 (堂食)