2021-01-19
上次就同大家介紹左西貢嘅名物「菠蘿油」,其實西貢仲有好多小店值得大家去掃街,今次就介紹一間熱狗專門店。比坊間嘅熱狗店,呢度嘅款式同埋配搭都係比較新穎。軟殼蟹熱狗🌭選用左緬甸嘅軟殼蟹,比起坊間嘅軟殼蟹🦀大隻同埋有肉汁😋!喺上面灑上香料同埋辣椒粉🌶,食落香辣惹味,而熱狗🌭就採用左自家製嘅酸瓜同蛋黃醬,味道酸酸甜甜,有助去除肥膩嘅感覺!麵包軟熟,而中間嘅法蘭克福腸非常脆口,每一啖都非常滿足。優惠期間,軟殼蟹更買一送一😍,想試嘅朋友不容錯過!而同行朋友試左「日式照燒雞熱狗」,入邊用咗照燒雞肉同洋蔥🧅,以及一大堆既木魚花🥰。意外地,照燒雞肉🐔同熱狗味道都幾夾,真夠哂創新👍🏻!雖然軟殼蟹熱狗🌭賣$138,但麵包軟熟,又足料,軟殼蟹大隻好味😋又買一送一,所以我自己都算係價廉物美!有興趣嘅朋友就記得去試啦!