2007-06-30 10 瀏覽
我同女友想試好來,所以特登去尖東...好在一開始個waiter就提醒要最少$80,如果佢之後先講我真係唔理佢.點左個$178既餐+$25可多點一個小食:- 一個特大海鮮燒餅: 佢話直徑17cm,同和民d日式燒餅差不多,足料+濃厚醬汁,好好食- 幾片煙鴨胸: 餐前小食,唔錯- 串燒: 有2客,每客兩串,點左魷魚及豬頸肉,熱辣辣,加左d燒汁,啖啖肉,好食- 炸芝心薯容: 薯仔釀芝士肉碎,好正,薯仔外皮很脆,內有熱辣辣的芝士及煙肉碎,好特別,要試- 兩個木魚湯: 好似麵豉湯- 甜品: 紅豆日式年糕. 日式年糕和平時新年的年糕好像分別不大,但點了紅豆醬汁又另一番風味.整體來說是非常好食,一定要試,但略為貴,而且有某些時間(假日及繁忙時段)要最少$80消費,真有點被迫的感覺.鋪頭好細,只容納<20人,一眼睇哂,要除鞋入去.但的式整潔,有好多漫畫可以睇.服務ok(得一個waiter+2人在廚房=老闆+老闆娘?)

點左個$178既餐+$25可多點一個小食:

- 幾片煙鴨胸: 餐前小食,唔錯

- 兩個木魚湯: 好似麵豉湯