2024-03-11
早前用openrice去訂位話主餐牌有75折不過要用正價叫2杯飲品先有到場時待應又拎左個Dinner set餐牌過嚟比我地睇一睇之下覺得Dinner set抵啲同豐富啲就叫左2個set!4 course dinner menu $298/1Welcome drink送既簡左一杯有酒精一杯無酒精無酒精簡左橙汁有酒精係指定既,好似係orange juice x wine都幾好飲頭盤簡左香煎北海道珍寶帶子 配魚子醬同大蝦凱撒沙律帶子大大粒 口感好食沙律份量都唔少 帶3隻大蝦,蝦有微辣,都好食Second course簡左招牌龍蝦湯流心牛角包同爆醬蟹羔流心牛角包+$28龍蝦湯牛角包切開之後啲湯流晒出嚟,味道好濃郁,切開淨係拍咗影片冇影相,所以放唔到出嚟蟹膏牛角包入邊啲蟹膏醬就固態啲,無龍蝦湯咁稀,但味道更加好食啲!主菜叫咗法式龍蝦汁燴海鮮加酥皮蓋+$10味道都好好食 好似飲緊個海鮮湯咁,配料好足夠另一個叫咗手工蛋撻皮 威靈頓牛柳 (8安士)+$38其實我一直都未食過威靈頓牛柳,今次係第一次食,味道都覺得幾好食,佢有啲醬汁同埋炸蒜,將佢同啲肉一齊食好好食,跟餐隔離仲配咗啲沙律,一樣好食甜品叫咗法
不過要用正價叫2杯飲品先有
頭盤簡左香煎北海道珍寶帶子 配魚子醬同大蝦凱撒沙律
帶子大大粒 口感好食
沙律份量都唔少 帶3隻大蝦,蝦有微辣,都好食
主菜叫咗法式龍蝦汁燴海鮮加酥皮蓋+$10
味道都好好食 好似飲緊個海鮮湯咁,配料好足夠
另一個叫咗手工蛋撻皮 威靈頓牛柳 (8安士)+$38
甜品叫咗法式焦糖燉蛋 配 白松露芝士蛋糕同爆餡開心果流心牛角包
白松露芝士蛋糕細細件,但係食落口都有好香嘅松露味,法式焦糖燉蛋就一般般,正常水準
開心果牛角包切開咗之後入邊仲有好多開心果醬,呢個有啲驚喜,覺得好食,佢哋啲牛角包都整得好好食
整體嚟講呢間嘢食整得都好唔錯,會有下一次!