2023-06-23
一直bookmark咗好耐嘅餐廳 終於試到了🌟平日嘅夜晚去到成間餐廳無咩人 環境都好闊落🥹而餐廳嘅二人dinner set係超級抵食😛包咗4個前菜小食 2個主菜 同甜品🤩而且每樣都好有誠意❤️🔥 🌟二人晚餐set🌟 $358✨️煙三文魚米紙沙律分數:🌕🌕🌕🌕🌑賣相好特別 有一層米紙鋪面 下面係青瓜蘿蔔絲同三文魚條🥗食落酸酸甜甜 好開胃😁 ✨️越南素春卷分數:🌕🌕🌕🌕🌑即叫即炸嘅炸物永遠都係最好食😋春卷內都係一啲蔬菜餡料 不過不失的一道小食😃 ✨️唐揚雞塊分數:🌕🌕🌕🌗🌑雞肉肉質好嫩滑 而且都係熱辣辣咗上碟🐥但就略嫌炸粉厚咗啲啲😶🌫️ ✨️手撕雞萵筍牛油果椰菜沙律 分數:🌕🌕🌕🌕🌑好多配料嘅沙律 食落好多層次 手撕雞份量都唔少😂配上微酸嘅醋 都係一道好開胃 好清新嘅前菜🥬 ✨️蒸廣島蠔肉配和風汁分數:🌕🌕🌕🌕🌘主菜部份 呢道菜有4粒好飽滿嘅廣島蠔🦪食落好juicy 好滿足😍蠔肉有少少腥味🤏但甜甜地嘅和風汁同蔥蒜稍為蓋過個腥味 整體味道都幾夾😋 ✨️藥膳浸鮮雞 配鹽麴香蔥藥膳湯分數:🌕🌕🌕🌕🌘整體味道偏淡 好養生嘅感覺🙇♀️食到雞肉淡淡嘅藥材味 肉質比較結實 但又唔算老🐣而湯汁都食到雞嘅鮮味 幾特別嘅
🌟二人晚餐set🌟 $358
✨️蒸廣島蠔肉配和風汁
分數:🌕🌕🌕🌕🌘
✨️藥膳浸鮮雞 配鹽麴香蔥藥膳湯
分數:🌕🌕🌕🌕🌘
整體味道偏淡 好養生嘅感覺🙇♀️食到雞肉淡淡嘅藥材味 肉質比較結實 但又唔算老🐣而湯汁都食到雞嘅鮮味 幾特別嘅一道菜🥰而且份量好多 兩個人食半隻雞點都夠食🤰
✨️白飯
分數:🌕🌕🌕🌕🌗
主菜亦都有配一大碗嘅白飯🍚但係啲白飯唔係普通嘅飯 一食落就有超重嘅椰汁味🥥好香 亦都令我不知不覺食咗好多🥹
✨️斑蘭蜜糖厚多士 配椰子雪糕
分數:🌕🌕🌕🌕🌕
呢道甜品係成餐飯嘅mvp🌟一上菜已經聞到好香嘅椰子同斑蘭味🌿蜜糖厚多士熱辣辣 配椰子雪糕完全做到冰火相交嘅感覺❄️🔥而且斑蘭味好濃郁 同椰子雪糕配搭得好好🥹雪糕仲食到一粒粒椰子粒 好真材實料🍦呢款甜品無論係重糖愛好者定係唔好甜品嘅人都會好鍾意🍨
✨️粉紅青檸梳打 $28
分數:🌕🌕🌕🌗🌑
適合打卡 充滿少女風嘅飲品🥰飲落就係lime soda 不過不失🍹
✨️荔枝冰 $28
分數:🌕🌕🌕🌕🌗
有超多荔枝肉 荔枝味好濃😋甜度適中 清涼解暑嘅飲品😚
總結:
餐廳食物出品好有誠意又有特色 每道fusion菜都配搭得好好😋而且店員服務都好就到👍價錢方面都好合理 個dinner set食得好滿足 性價比超級高🤑好值得支持嘅一間小店🍴