2023-07-29 24 瀏覽
壽喜燒牛小扒鍋嚟到居酒屋一定要食得滿足先得,壽喜燒牛肉鍋就係我嘅最愛,因為我本身好鍾意壽喜燒汁,佢個汁都幾正宗,汁甜味比較重,但係又唔會口渴,所以都幾易入口,牛肉有令花紋,菜方面有娃娃菜、冬菇、金菇、生菜、粟米🌽配埋白飯,兩個人食都啱啱好!三文魚子杯好靚好「的骰」,杯上面有一個脆脆包住三文魚飯,上面仲有魚子,口感好好,食相令到胃口大增燒雞肝食落去嘅口感同鵝肝差唔多,都係有一陣好香嘅味道,咬口軟綿綿,飽肚燒燒味噌豬腸豬腸唔係好韌,反而幾熱鬧,加上配合味噌,燒完之後冇咗好重嘅豬味,反而係好惹味嘅味道唐揚池魚仔好多條細細的魚仔,咬金落去有好多魚春,有啲似多春魚,但係更加滑,細細條好易入口慢煮青檸雞胸沙律見到有沙律食,真係有啲驚喜,因為慢煮通常係西餐先出現,佢個雞胸煮得都幾林,沙律菜唔錯燒雞尾口感有啲似燒雞肉,但係比較爽口啲,同埋加上左調味料,好易入口
壽喜燒牛小扒鍋

三文魚子杯