2024-11-06 56 瀏覽
如果你鍾意食刀削麵,又想搵間抵食又好味嘅餐廳,咁「銘興山西刀削麵」絕對係你嘅不二之選😻!呢間餐廳位於大角咀埃華街74號大同新邨大成樓H座地下H1A及H1B號舖,距離奧運地鐵站好近,交通方便,非常適合情侶約會、朋友聚餐。首先,呢度嘅特色刀削麵真係一試難忘,價格相宜,性價比高。就算你唔係山西刀削麵嘅粉絲,都會俾佢嘅味道所吸引😌。其中,我最推薦嘅係口水雞特色刀削麵,雞肉嫩滑,配上香辣嘅口水雞醬汁,真係令人食指大動🤤。冷拌過橋刀削麵亦都非常出色,有魚蛋、牛丸同雞絲,配上清爽嘅冷拌醬汁,食落去非常開胃😌。另外,荔枝啵啵蝦球亦都係唔錯嘅選擇😍,蝦球外脆內嫩,配上荔枝嘅甜味,口感非常特別。手工豬肉餃子皮薄餡靚,咬落去肉汁四溢。涼伴青瓜清爽可口,係一個唔錯嘅小菜。至於Q彈墨魚餅,咬落去非常彈牙,味道亦都非常鮮美😵。總括嚟講,「銘興山西刀削麵」係一間值得一試嘅餐廳,無論你係同朋友聚餐定係情侶約會,都會係一個好嘅選擇😋。希望大家都可以嚟試下,享受呢度美味嘅刀削麵同其他特色小菜😍。

用餐優惠
試食活動