2023-04-01
收工同好耐無見嘅朋友聚一聚🍻,嚟咗呢間好闊落好舒服嘅餐廳~呢度有好多酒類同串燒提供🍢~但個氣氛又唔會好似bar咁較暗同侷促~啱晒同朋友嚟傾下偈🗣~忌廉薯餅新鮮熱辣炸好上檯好香脆🥔,切開仲有軟心流出嚟~用嚟做前菜送酒真係唔錯~每次食串燒都要食牛舌👅~呢個唔算厚切,所以略乾,但都有牛舌嘅油脂香味~呢個雞翼燒到外皮卜卜脆,只係有少少鹽調味已經好好食🧂~啱去完台灣就想念台灣嘢🙈~因為台灣腸本身油份比較多,所以好香,外皮亦燒到有啲焦香🔥~雖然金菇肥牛卷好易整,但唔係好多串燒店有做~其實好簡單嘅金菇同肥牛配搭🐮,加上燒香咗少少舊肥牛係好正嘅~呢個原條茄子有啲孜然味好香濃,而且啲肉燒得軟熟又多汁🍆~個鰻魚炒飯都幾大碟🍛,而且入面都有足料鰻魚粒~加埋饅魚醬甜甜地嘅味道,我同朋友仔都不停添飯🤭~收工摸杯底當然要叫返杯cocktail🍹,佢呢度款式多,價錢又ok~好多經典款傾都有,例如我呢杯以Tequila做底嘅Margarita🍸~唔會太刺激,但又有好香嘅酒味~朋友唔飲酒就叫咗mocktail~呢度好多mocktail都係classic cockctail嘅無酒精版本,比較估到係咩味~唔用酒就轉咗sod
呢度有好多酒類同串燒提供🍢~
但個氣氛又唔會好似bar咁較暗同侷促~
啱晒同朋友嚟傾下偈🗣~
忌廉薯餅新鮮熱辣炸好上檯好香脆🥔,切開仲有軟心流出嚟~
用嚟做前菜送酒真係唔錯~
每次食串燒都要食牛舌👅~
呢個唔算厚切,所以略乾,但都有牛舌嘅油脂香味~
呢個雞翼燒到外皮卜卜脆,只係有少少鹽調味已經好好食🧂~
啱去完台灣就想念台灣嘢🙈~
因為台灣腸本身油份比較多,所以好香,外皮亦燒到有啲焦香🔥~
雖然金菇肥牛卷好易整,但唔係好多串燒店有做~
呢個原條茄子有啲孜然味好香濃,而且啲肉燒得軟熟又多汁🍆~
個鰻魚炒飯都幾大碟🍛,而且入面都有足料鰻魚粒~
加埋饅魚醬甜甜地嘅味道,我同朋友仔都不停添飯🤭~
唔會太刺激,但又有好香嘅酒味~
朋友唔飲酒就叫咗mocktail~
唔用酒就轉咗soda🥤,一樣咁清新咁fresh🌱~
呢度除咗cocktail選擇多,串燒選擇都多,而且好抵食👍~
場內仲有飛鏢機同桌球可以玩,想同一班朋友嚟飲酒坐耐啲都無問題💯~