餐廳: 丸作食茶 (禮頓道)
資訊:

一號風球之下雨又落唔出又熱又焗, 見到間丸作即刻買番杯野飲涼一涼先! 入到去先見到原來左邊間房係珍珠製作室, 有d驚訝香港咁貴鋪租竟然都用依個空間黎特登做珍珠! 望下counter個menu就知道點解, 淨係珍珠都有10款, 仲要有幻彩色, 唔怪得要特登整個工作室! 而飲品選擇都好多, 又有夏日推既特飲,最後我就揀左宇治抹茶白玉, 可以走甜小冰, 岩哂我依d怕太甜既人店入面有小bar枱, 抖抖涼陣冷氣先😂抹茶味好出好濃, 因為走左甜所以更加飲到佢既純香, 白玉就好煙韌好好咬, 手造果然係有一定水準而且都幾多, 每飲一啖都會食到珍珠。

而且都幾多, 每飲一啖都會食到珍珠。

2019-08-24
其他