上個禮拜同fd黎左食lunch ,覺得野食同環境都好唔錯,會介紹俾中環番工既fd黎食。哩間餐廳好特別,樓高5層,我地要行一層樓梯搭lift上5樓。每一層都係細細地容納10幾人左右,覺得如果一班同事或者朋友黎食野幾正,包場wor 😂4道courses 既lunch set $200鬆d 要加一,喺中環黎講哩個檔次算抵。落左單後好快有餐包食,反正都好肚餓好快清光。前菜有2款選擇我地叫左各一試下。個雞胸整得超滑覺得有驚喜,好食!哩個三文魚他他加魚子好鮮,有好多洋蔥所以我麻麻地,其實係好味既。餐湯-蕃茄湯蕃茄打成蓉好滑,飲完開胃。主菜1: 酥皮焗鱸魚對於我黎講哩款食法好鮮新鮮,第一次見酥皮包住魚哩個食法。酥皮超鬆脆好香,意想不到既口感同味道,臚魚好厚身,配忌廉汁好好味,哩道菜令我印象深刻。主菜2: 美國安格斯肉眼 (+$50)叫左8點熟,牛扒肉質好香,一切開仍然幾juicy,薯菜既味道都好好。跟餐甜品係tiramisu,好傳統既做法,超好味。吉士醬打得好滑,tiramisu 食到酒香同濕濕地,配埋新鮮生果,超正哩個甜品。跟餐咖啡都不錯👍🏻
落左單後好快有餐包食,反正都好肚餓好快清光。
餐湯-蕃茄湯
蕃茄打成蓉好滑,飲完開胃。
主菜1: 酥皮焗鱸魚

主菜2: 美國安格斯肉眼 (+$50)
跟餐咖啡都不錯👍🏻
午餐
  • Baked  Atlantic  Cod  Parcel