2023-11-05 812 瀏覽
今日揀咗間餐廳食個午餐,其實餐牌入邊好多菜式都係有肉類嘅,不過我就係睇中呢款蕃茄醬雜菜意大利粉,午餐包括左一個餐湯或者沙律,我就揀咗雜菜沙律。細細碗沙律配咗少少酸汁同埋橄欖油,蔬菜係好新鮮,好爽脆。主菜係素食,濃濃嘅蕃茄醬,加入好多種唔同嘅蔬菜,例如冬菇片、紅蘿蔔、翠玉瓜、蕃茄、西蘭花、粟米芯等等。意粉嘅質感好好,唔會煮得太林,好有口感,不過蔬菜太多,一次過食咁多蔬菜入口,真係有少少水汪汪嘅感覺,但係就覺得健康。餐飲方面,我加錢揀咗熱朱古力咖啡,咖啡味好重,唔多覺有朱古力味,而且份量比較細杯。餐廳裝修好精緻,佐敦比較少呢類型嘅餐廳,座位比較寬敞、有大玻璃窗,好開陽,再加上舖頭其中一個角落係一個花店,感覺好清新。不過價錢偏貴,午餐都要百幾蚊一位,性價比唔高。