2020-03-08
同事介紹放工去荃灣食優質放題,$208 兩小時任食任飲日式火鍋放題,店內地方很大,分開了幾個不同的食材區,食物款式多籮籮!這裏支持環保,掃描QR code,點選喜愛的食物,然後自助落單,店員很快便會送上食物,沒有漏單的情況。黑蒜湯底點選了比較特別的黑蒜湯底 ,鮮味濃郁,配搭肉類更加惹味。餐前小食我見到我最鍾意嘅香炸魚皮,酥脆可口。日式冷盤八爪魚仔、中華沙律,酸酸甜甜,開胃美味。炸薯格啱晒大人小朋友,仲有炸雞粒炸麥樂雞,香脆可口。另外有多款唔同嘅壽司同埋沙律都唔可以錯過。鰻魚壽司同埋黑松露蝦壽司新鮮彈牙,冇腥味。刺身差啲睇漏眼原來有高級刺身,牡丹蝦、三文魚、希靈魚刺身,全部新鮮甜美冇醒未,入口嫩滑彈牙,有胃口食多兩碟真係有賺啊!天婦羅料理皮夠薄炸得香脆,大蝦天婦羅彈牙有肉汁,喜歡吃素的又有南瓜天婦羅、茄子,沾上醬汁更加好味呀!肉類特級牛板楗,脂肪分布平均,雪花漂亮,入口柔軟嫩滑,牛肉味濃郁。特級牛肩胛肉眼,肉質美味又有彈性,我鍾意食牛肉日式火鍋伴麻醬,令牛肉味道更加突出。美國穀飼肥牛,肉色紅嫩,油脂香味充斥口腔,是不斷encore之選。如果唔食牛嘅話,我都推介一定要食西班牙梅頭豬肉,比一
黑蒜湯底
點選了比較特別的黑蒜湯底 ,鮮味濃郁,配搭肉類更加惹味。
餐前小食
刺身
天婦羅料理
肉類
如果唔食牛嘅話,我都推介一定要食西班牙梅頭豬肉,比一般豬肉更加甜美。
海鮮
有蠔肉同埋水魷魚,加埋湯底變得更加鮮甜, 蠔肉入口 creamy 多汁。
餃子丸類
自選丸類款式好特別,並不是普通款式,煲湯小籠包,要小心燙口,肉鮮爆汁的口感。榴槤水晶丸,一咬開果然係榴槤味超標!魚皮餃、粟米餃子大大粒夠鮮味。芋香鴛鴦薯,紫色黃色已經夠晒靚,入口Q彈,而且甜甜地好似甜品芋圓一樣好味道。火鍋麻薯,味道鹹中帶甜,出邊好少食得到呢個麻薯火鍋料,推介要試吓!
自助甜品
有我最鍾意食嘅軟雪糕,有蜜糖牛奶味又有乳酪味,鴛鴦口味滿足不同需要。仲有多款雪糕球,朱古力、芒果、薄荷三色為今晚放題畫上完美句號。