鐘意食西餐既新界人望過黎呢邊la ~~!👋🏻👋🏻👋🏻 今次就同朋友去左元朗既友緣餐廳, 唔知點解成日覺得佢係叫友綠餐廳😂餐廳既A la carte 選擇實在太多, 由於我同朋友都有選擇困難症既關係, 最後我地都係叫左個二人餐一齊食, 價錢係$488, 包括左前菜, 湯, 一款肉類, 一款意粉/飯, 當然仲有唔少得既甜品😆😆😆是日餐係蕃茄湯~~蕃茄味唔算特別濃而偏酸, 唔係特別岩我既口味。前菜同湯都唔算有咩特別,食完有少少心諗之後既主菜會唔會都貨不對版呢,畢竟加一之後都要500中兩個人!點都會有少少期望架嘛😕~~ 美國頂級1855安格斯肉眼牛扒🐂🐂🐂就係憂慮緊之際,侍應就送上呢碟簡單而又令人眼前亮既牛扒😍係相入面都可以睇到呢塊肉眼瘦中帶肥!好濃既肉味又不失牛既脂肪香味,但係唯一美中不足既係牛扒缺少左焦脆既感覺👉🏻👈🏻 不過食到一塊本身質素高既牛已經好開心~ 牛扒汁亦都唔會過濃搶左牛肉既味,不過如果有多少少配菜就更好了🙈🙈🙈龍蝦汁花蝦手作麵🍝非常之彈牙既pasta 加上香濃既龍蝦汁,意粉亦都可以掛住濃稠既龍蝦汁。蝦肉非常之新鮮彈牙。但係點解,點解一個二人餐既意粉只係得一隻蝦😆 絕對唔夠
鐘意食西餐既新界人望過黎呢邊la ~~!👋🏻👋🏻👋🏻

是日餐係蕃茄湯~~
蕃茄味唔算特別濃而偏酸, 唔係特別岩我既口味。

美國頂級1855安格斯肉眼牛扒🐂🐂🐂

龍蝦汁花蝦手作麵🍝
非常之彈牙既pasta 加上香濃既龍蝦汁,意粉亦都可以掛住濃稠既龍蝦汁。蝦肉非常之新鮮彈牙。但係點解,點解一個二人餐既意粉只係得一隻蝦😆 絕對唔夠喉呀!甜品唔算好特別所以都無影相。

呢一餐食完我同朋友都捧住個肚走,係值回票既~ 特別係牛扒真係令人喜出望外,下次一定會返黎再試下其他既單點野食同甜品😋希望保持到水準啦~~
2017-05-14
10 分鐘 (堂食)