2021-01-24
戒咗Pizza Hut 同kfc好耐,某日look到有人介紹呢間pizza,正呀...即試💛DK Pizza Cafe💛佢地係有外送速遞既,不過唔同地區有唔同既消費要求,詳情可以打去問返佢地。而我果區可能又新界,比較遠,要$900先送好啦,講返野食,其實唔差,平時pizza店一般係跟忌廉湯多,但DK有埋羅宋湯選擇,我好鐘意羅宋湯㗎🍲羅宋湯唔錯,唔會太酸太辣,味道啱啱好,幾好飲🧀🥖芝士蒜茸包同蒜茸包都ok🥦白汁芝士焗西蘭花,呢個好味小食仲有咖哩角、春卷、洋蔥圈,呢啲都正正常常,好食既到炸雞啦,我地叫咗魔鬼芝士炸雞、乳酪芝士炸雞同埋奇趣雞。🧀🐔魔鬼芝士炸雞係有好多芝士係啲雞上面,個底仲墊住咗啲薯角,而啲薯角又黏滿哂芝士,啱哂芝士控既朋友🤤🤤🐔奇趣雞就好似KFC原味雞,但個皮就再脆口啲,如果食開原味既,選擇奇趣雞就啱啦仲有個乳酪芝士炸雞,佢有跟一盒乳酪醬,可以沾嚟食,味道係特別,都ok,但就唔係好食得到有芝士味😅好啦,到pizza啦,叫咗🍕泰式辣香雞同千島海鮮其實我係好期待個千島海鮮,因為去每一間pizza店,我都一定會選千島,真係好鐘意食,不過今次係失望既😔食唔出有千島醬既味道,同普通pi
💛DK Pizza Cafe💛
而我果區可能又新界,比較遠,要$900先送
🍲羅宋湯唔錯,唔會太酸太辣,味道啱啱好,幾好飲
🧀🥖芝士蒜茸包同蒜茸包都ok
🥦白汁芝士焗西蘭花,呢個好味
小食仲有咖哩角、春卷、洋蔥圈,呢啲都正正常常,好食既
到炸雞啦,我地叫咗魔鬼芝士炸雞、乳酪芝士炸雞同埋奇趣雞。
好啦,到pizza啦,叫咗🍕泰式辣香雞同千島海鮮
食唔出有千島醬既味道,同普通pizza差唔多☹️唔知係因為佢地用果款千島醬比較淡味,定係因為落得太少
個泰式辣雞ok既,唔係話好辣果種
總括嚟講,DK既食物水準係唔錯,除咗個千島pizza😅,價錢亦都唔貴,款式選擇都算多,絕對會再幫襯
開party攪聚會既話,不妨都試下叫佢地既外賣呀💛