招聘中
最高可達 $18,000
月薪 (面議)
最高可達 $18,000
月薪
餐廳: Délifrance (香港國際機場)
資訊:

2017-07-16 227 瀏覽
去機場消費係人都知比市區貴幾成,但係送機接機嘅時間又的確難捱,早到都係要坐底飲杯野,消磨下時間。接機大堂嗰層,無論快餐、拉麵定茶餐廳,都人山人海。 所以我揀咗大把位嘅 delifrance 呢間喺機場嘅裝修都算幾有氣氛,有啲係市區嘅 delifrance ,簡直快餐店甘樣。就黎兩杯咖啡,一凍一熱美式咖啡,試均佢。呢度嘅咖啡綜合一個之字,苦!咖啡嘅苦味有,酸味一般,香味冇。熱咖啡望上去好似有一層咖啡油,以為唔錯。第一啖飲落去,咖啡嘅苦味仲頂得住,飲多幾啖就要問店員加奶。凍咖啡都飲到咖啡嘅苦澀味,由於凍飲苦味冇咁突出,易入喉啲。兩杯共 $56,係機場來講唔算貴。。。係質量來講,有苦自己知。

就黎兩杯咖啡,一凍一熱美式咖啡,試均佢。

呢度嘅咖啡綜合一個之字,苦!

咖啡嘅苦味有,酸味一般,香味冇。

熱咖啡望上去好似有一層咖啡油,以為唔錯。

第一啖飲落去,咖啡嘅苦味仲頂得住,飲多幾啖就要問店員加奶。

凍咖啡都飲到咖啡嘅苦澀味,由於凍飲苦味冇咁突出,易入喉啲。