2024-07-25
上星期表弟放假就同佢來到尖沙咀人氣爆燈的殿大喜屋食放題,呢到食物種類琳瑯滿目令人眼花繚亂,多到唔識選擇。刺身種類,我們叫左最喜愛的松葉蟹腳、三文魚刺身、油甘魚刺身、池魚王刺身、拖羅刺身、北寄貝刺身、北海道帶子刺身、赤貝刺身、希靈魚刺身、海赤蝦刺身和章紅魚薄切,當中最突出一定係池魚王佢油脂夠厚,魚油甘香細膩,入口質感爽脆,三文魚亦相當油潤肥美。最喜愛呢到的壽司款式配搭多多飯唔會太大舊可以食多幾款,三文魚花之戀、黑松露油甘魚壽司、魚子醬吞拿魚壽司、滋味皇帝蟹棒壽司、香蔥芝麻拖羅小卷、海膽帶子三文魚沙律中餅、蟹肉蟹膏蟹籽軍艦等等。其他熱食都好多出色菜式,例如黑松露糖心蛋、法式紅酒藍莓鵝肝呢個配搭好夾、煙三文魚黑椒牛柳芒果沙律卷、巴拿馬火腿配邊桃牛油果莎莎多士夠哂脆口。而我覺得必點系列的菜式有花雕醉鮑魚夠哂彈牙,黑椒蜜汁一口牛每件牛都軟腍,燒牛舌好爽口,牛油燒翠玉瓜夠清甜,燒香草羊鞍夠哂惹味,西京燒比目魚夠哂嫩滑,蒲燒鰻魚濃濃鰻魚汁燒得好香入味,芝麻雞翼外酥脆內肉嫩仲帶點微辣 ,川燒珍寶鮮蠔燒和殿堂級鐵板鵝肝厚多士我叫左兩次因太啱我口味。呢到水果最正係有榴槤蓉呀,甜品款式都幾多,雪糕仲係靚牌子
呢到水果最正係有榴槤蓉呀,甜品款式都幾多,雪糕仲係靚牌子添。 所以每次來都記得早d,訂位呀!呢到長期full 架。