2021-03-12
今次揀咗呢間有1⃣️2⃣️款湯底‼️🉑️以任食美國srf極黑和牛同海鮮嘅極品靚鍋試吓😍餐廳嘅樓底好高,感覺好寬躺唔會有壓迫感😌鍾意食海鮮嘅我哋點咗極品海鮮濃湯🍲入面已經🈶️齊蝦🦐青口、蜆等🤩加埋其他材料一齊烚,真係越煮越濃味~海鮮除咗蝦、蜆同手打滑之外,最正就係🉑️以任點韓國濟州生蠔🦪呢樣真係好少任食邊爐會有😍而且仲要質素唔錯,蠔味香濃,大大粒,而且係以急凍狀態上碟,確保唔會爛蓉蓉。入正題啦~😆😆牛肉方面,Set C係有6⃣️款🉑️以任點。薄切牛脷心片,口感爽脆一d都唔韌‼️美國Prime封門柳肉味香濃‼️美國Prime牛小排油脂味香濃‼️美國安格斯肥牛油脂分布較平均而肉質鮮嫩‼️不過,以上點都唔夠美國SRF極黑和牛板腱及美國SRF極黑和牛肩胛肉眼fight😚呢2⃣️款肉肉質非常鮮嫩可口,由於脂肪分布極度平均,真係入口即溶咁,我哋不停encore再encore😜😜最後我哋仲雪糕放題🍦,一共食咗9⃣️杯雪糕🍨添🤣🤣本身🈶️10款口味,我哋都試足8款。我哋覺得薄荷同焙茶味最正~🤤