以我所知東涌呢個小社區應該冇乜餐廳可以食到生蠔 Amante係我唯一間所知道有得食蠔嘅地方 餐廳位於富東商場地下 餐廳門面都幾西化 有生蠔,靚牛扒,意粉,pizza等...提供非常有情調有格調的一間西餐廳 有大大的落地玻璃 黃昏時候還有天然光曬進來 增加幾分浪漫效果 當太陽收起時 職員會在餐桌放上了燃點的蠟燭 燭光晚餐更加浪漫店內有多種酒精類飲品提供 鋸扒飲紅酒 食生蠔飲白酒 把酒談心可以飲雞尾酒/啤酒從店員口中得知 今日啲生蠔又大又肥 剛剛到達 保證非常新鮮 一於要半打試下$248(大size)職員真係冇呃我 今日嘅生蠔又大又肥 超級新鮮 沒有半點腥味 只能吃出滿滿的鮮味 裙邊是爽脆的 是彈牙的 另外要稱讚一點 半打生蠔中 冇一隻食到蠔殼碎 開蠔技術非常好 而且有細心清洗過牛油果蟹肉鮮蝦他他$128 呢碟開胃菜非常健康 材料有鮮蝦 蟹肉 沙律菜 牛油果, 醬汁味道比較輕身 這樣不會覆蓋了海鮮的鮮味 是一個聰明的做法 牛油果夠熟 軟綿綿的口感 營造了一種很creamy的效果是日餐湯$48碗 這款西湯是用西洋菜做的 很特別說真的 我從來未飲過西洋菜西湯 確確實實有非常濃郁的西洋菜味 而

是日餐湯$48碗 這款西湯是用西洋菜做的 很特別說真的 我從來未飲過西洋菜西湯 確確實實有非常濃郁的西洋菜味 而且味道真實 濃稠度適中 用來配麵包剛剛好

龍蝦意粉$238 龍蝦鮮橙色嘅外殼 與番茄味嘅意粉 顏色互相輝映 非常配合 原隻龍蝦上碟 造型吸睛 龍蝦肉新鮮彈牙爽口 鮮味十足 蝦頭嘅膏好鮮甜 食到我舐舐脷
意粉軟硬度適中 醬汁用咗新鮮蕃茄烹調 酸酸味味好開胃 仲加咗芝士及香草 提升味道層次 很出色的意粉

10安士牛扒$268 牛扒煎得好靚 表面有油光 一切開有大量肉汁流出 非常juicy 我好鍾意呢塊扒 佢除咗有肉之外亦都有脂肪 半肥瘦嘅效果 好香口 肉質夠淋 而且有牛香