2017-02-01 476 瀏覽
一見到舖頭,新開的,乾乾淨淨已有好感,不過坐位不太多,但我三個去食都坐得舒服,下次去前都係打一打個電話訂定位好啲😌仲有一樣要訂嘅就係生蝦~因爲我去時已無哂食唔到😭老闆話佢驚會唔新鮮,所以入貨量不多,寧願每日都有新鮮貨也不會入大量,所以下次想食可叫佢哋留定😆當晚我哋三個點咗海南雞,泰式明爐烏頭,泰式炒什菜,冬陰公大頭蝦湯,還有兩杯飲品。因爲我和一個朋友唔食辣,所以個冬陰公湯叫佢只要小小辣,當我哋一飲真係只小小辣,但又好有公陰公味,好正。海南雞我哋只叫咗半隻,雞肉都幾滑,但最愛係雞皮與雞肉之間,有一層像啫喱的油脂,真係好味,出面啲雞已好少會見到有哩一層啦⋯⋯條烏頭都幾滑,細心的俾咗一碗湯俾我哋一路食一路加湯落條魚度😌另一提是我叫咗杯椰汁冰,一上枱面我哋一齊話點解黃色嘅?原來係隻杯嘅顏色😂我們三個女仔食得開心,係一個好好嘅聚會點😆