2023-11-26
過咗一個月艱辛嘅working week終於到星期六 又去左食串燒不過今次係日本居酒屋 揸車關係今次乖乖地唔飲酒首先叫咗一個雞肉串嘅set好正呀一次過可以食晒呢一間舖頭嘅名物首先係有個月見,淨係見到蛋黃已經流晒口水🍗醬燒免治雞肉棒🍗檸檬岩鹽雞肉棒🍗明太子雞肉棒🍗芝士雞肉棒四隻口味由最淡既口味,醬燒同埋檸檬岩鹽味都係建議加埋啲蛋黃豉油食嘅,來自日本德島縣阿波醋橘雞,好嫩滑,雞肉棒好有口感我自己就最鍾意食明太子嗰隻跟住就叫咗一個豬腩卷set其實我平時都唔食豬腩 但係呢間舖頭嘅串燒好驚喜 一啲都冇肥膩嘅感覺🐷醬燒年糕豬腩卷:呢個係店員推介,啲年糕有拉絲,勁好味,一定要試🐷燒野菜豬腩卷:呢個就好特別,用豬腩包圍住啲菜,一咬落口,就嚟咬唔晒,好有口感🐷燒肉桂蘋果豬腩卷:呢個入邊有一絲絲嘅蘋果,甜甜地,真幾特別🐷燒煙肉蕃茄:蕃茄汁配合豬腩,不敗嘅選擇跟住我哋就叫咗一系列嘅串燒燒雞皮醬油燒白鱔日本燒蠔 即開燒播磨蠔🦪呢個等咗一段時間先有,果然慢功出細貨,生蠔好甜好大隻,淡淡新鮮嘅味道👅咬落口好鮮甜醬油燒茄子吉列天婦羅生蠔🦪呢個天婦羅嘅生蠔都好新鮮,唔係一般嘅雪藏生蠔,呢個價錢實在對得住良心果肉白桃汁
終於到星期六 又去左食串燒
不過今次係日本居酒屋
揸車關係今次乖乖地唔飲酒
首先叫咗一個雞肉串嘅set
好正呀一次過可以食晒呢一間舖頭嘅名物
首先係有個月見,淨係見到蛋黃已經流晒口水
🍗醬燒免治雞肉棒
🍗檸檬岩鹽雞肉棒
🍗明太子雞肉棒
🍗芝士雞肉棒
我自己就最鍾意食明太子嗰隻
跟住就叫咗一個豬腩卷set
🐷燒煙肉蕃茄:蕃茄汁配合豬腩,不敗嘅選擇
跟住我哋就叫咗一系列嘅串燒
燒雞皮
醬油燒白鱔
日本燒蠔 即開燒播磨蠔🦪
醬油燒茄子
吉列天婦羅生蠔🦪
呢個天婦羅嘅生蠔都好新鮮,
唔係一般嘅雪藏生蠔,
呢個價錢實在對得住良心
果肉白桃汁:呢個果汁真係有白桃嘅果肉,好值得飲
燒醬油飯團
柚子雪巴