2016-11-18
1944 瀏覽
自從西營盤開左地鐵之後附近出咗好多酒吧同埋西餐廳不過亦都有一啲傳統嘅美食經過重新包裝之後再次喺西營盤嘅環街出發 而今次放假呢度嘅車仔麵亦都係其中一間聽個名高街麵霸好似好有霸氣咁真係要入去試下究竟係咪名過於實,今日放假遲咗起身啱啱可以食到下午茶三十蚊有四餸麵真係正。下午茶嗰個餐牌雖然冇咁多餸咁但係嗰幾款招牌嘢都有得食最後叫咗個秘製辣菜鹵水溏心蛋 夾極都唔醒豬紅 同埋酸齋呢隻藍牙菜有少少似日本拉麵嗰隻配菜不過佢就唔係太辣但係就好重一個花椒味道食多幾啖真係有少少濁親。酸齋就冇乜特別不過都好大塊, 好多出面的 車仔麵都係細細粒嘅呢隻 呢隻糖心蛋真係做得好出色一想睇就知道係靚嘢啦; 首先睇唔到一啲熟嘅蛋黃痴住咗喺蛋白到, 然後蛋白嘅息亦都冇得非常入味係見到差唔多全隻都係呢個啡黃色嘅。大家睇下幅圖下邊隻糖心蛋係完全溶咗湯裏面,流心嘅情度畀好多日本嘅拉麵店舖仲出色 太神奇啦豬紅鬆泡泡一夾就散失敗,這一句說話喺高街麵霸一定唔會出現 因為有啲豬紅真係好結實同埋非常有口感 。絕對可以話係我食咗咁多次同你便最好食嘅一種 不過如果啲豬紅再有多少少蒜味一定更加嘢味。總結: 30蚊下午茶 有四送面其實都非常之抵食
聽個名高街麵霸好似好有霸氣咁真係要入去試下究竟係咪名過於實, 今日放假遲咗起身啱啱可以食到下午茶三十蚊有四餸麵真係正。 下午茶嗰個餐牌雖然冇咁多餸咁但係嗰幾款招牌嘢都有得食 最後叫咗個秘製辣菜鹵水溏心蛋 夾極都唔醒豬紅 同埋酸齋 呢隻藍牙菜有少少似日本拉麵嗰隻配菜不過佢就唔係太辣但係就好重一個花椒味道食多幾啖真係有少少濁親。 酸齋就冇乜特別不過都好大塊, 好多出面的 車仔麵都係細細粒嘅 呢隻 呢隻糖心蛋真係做得好出色一想睇就知道係靚嘢啦; 首先睇唔到一啲熟嘅蛋黃痴住咗喺蛋白到, 然後蛋白嘅息亦都冇得非常入味係見到差唔多全隻都係呢個啡黃色嘅
。
太神奇啦
[I8911]
總結: 30蚊下午茶 有四送面其實都非常之抵食 下次有機會真係想試埋佢啲出名嘅咖哩大魚蛋同埋其他推薦小食。 唯一覺得可以 改正嘅地方就係服務如果老闆嘅服務 可以親至少少我諗成個享受過程會更加完美。 臨走前見咗鹵水雞仔下次有機會真係想挑戰一下