今日做野經過見到餐廳個裝修好得意,因為好小米線舗個裝修咁有特色,於是就畀吸引左入去食。一入去侍應就好熱情咁招呼我地,細心咁介紹餐牌嘅食物,仲介紹餐廳可以任加米線同白飯。不過真係估唔到餐廳嘅白飯係用日本珍珠米,湯底係自家製唔加任何味精。跟住經餐廳叫左幾款野食,都真係幾有驚喜!!!辣椒炒肉拌米線即叫即炒嘅辣椒炒肉,一上枱已經聞到香味,入口超級香口,辣度岩岩好完全唔會嗆喉。米線加入餐廳嘅秘製嘅醬油,同辣椒炒肉好夾,兩者非常配合得岩岩好,餐廳仲可以任加米線,岩哂米線FANS話梅小番茄另外套餐其中一樣包嘅小食就係話梅小番茄,呢個小食通常係高檔中菜館先有,餐廳醃得岩岩好,唔會太甜,入口清涼,食緊辣椒炒肉拌米線配呢個小菜簡直一流
跟住經餐廳叫左幾款野食,都真係幾有驚喜!!!
2022-02-18