2017-08-02
辦公室係附近,見呢間餐廳開左幾個月。咁岩今日有朋友黎食午餐,見環境唔錯,入去試下。的確第一眼睇倒菜單覺得價錢貴,西餐廳又無意粉之類既選擇。經理友好主動打招呼介紹,三個人都試左佢既羊架。識食既朋友睇倒佢SEMI—BUFFET既前菜,就知道佢用既食材不錯。推介青口。加上甜品,問過經理,有一半都係佢地自己有師傅做,有誠意。主菜食材用澳洲黎既羊架,四條骨,真係落足本。最後杯咖啡係可以的。每個人食飯都有自己既PREFERENCE,無得批評其他人對與錯。而每間餐廳亦有自己既定位。我係想搵間坐得舒服,食物可以,食完唔會急住比人趕既餐廳。環境:比起附近八成食肆都要好。食品:超出預期,做餐飲係講誠意,你睇佢既食材成本都唔係低,如果你識欣賞,你會鐘意。價格:人均260左右,一分錢一分貨既前提下,值得。真係唔好用5—60蚊既茶餐廳作比較,唔公平。埋單仲送張100蚊COUPON,2人黎食就可以用。即係下次人均200左右。會再黎。注:睇倒其他人既食評,其中個漢堡我個人都覺得可怕。好彩入去經理介紹,三個人諗都唔諗就揀左羊扒。
的確第一眼睇倒菜單覺得價錢貴,西餐廳又無意粉之類既選擇。
經理友好主動打招呼介紹,三個人都試左佢既羊架。
加上甜品,問過經理,有一半都係佢地自己有師傅做,有誠意。
主菜食材用澳洲黎既羊架,四條骨,真係落足本。
最後杯咖啡係可以的。
而每間餐廳亦有自己既定位。
我係想搵間坐得舒服,食物可以,食完唔會急住比人趕既餐廳。
環境:比起附近八成食肆都要好。
價格:人均260左右,一分錢一分貨既前提下,值得。
真係唔好用5—60蚊既茶餐廳作比較,唔公平。