2023-01-05
嚟到愉景灣 想試啲比較特別嘅餐廳搭船嗰陣搵咗陣 見到呢間係食地中海菜覺得幾特別 於是一落船就行過去啦餐廳係愉景灣商場入面G/F 溜冰場旁邊裝修好靚好 grand 樓底又夠高 近窗嗰邊會望到小小海景 我地去嗰陣岩岩好1月頭 聖誕裝飾仲係度未拆 仲係好有聖誕氣氛😂我地兩個人 叫左一個前菜 兩個主菜 原本想試埋甜品 但好彩無叫到 因為食完三碟菜已經好飽好飽🤰🏻前菜🍽地中海八爪魚🐙八爪魚煎得好香 旁邊有個牛油果雜菜沙律🥑開胃又好好味😋主菜🍽香煎挪威三文魚 個三文魚其實煎得幾香 但始終係魚 對於唔太好食魚嘅人都會有小小魚(腥)味😂旁邊嘅薯批焗得有啲脆口 好好味紅燒安格斯牛小排🥩牛排煎得好香同好淋 唔使切就咁食都得 下面有薯蓉墊底特別想讚下侍應們 極度有禮貌 好好服務 差唔多食完又會問下覺得啲菜點樣如果有機會再嚟 都會想試下個big ben dessert🍨 可能我地去到咁啱過咗lunch hour冇乜人 如果想遠離塵囂嚟愉景灣想試下新嘢呢間都係一個唔錯嘅選擇👍
搭船嗰陣搵咗陣 見到呢間係食地中海菜
覺得幾特別 於是一落船就行過去啦